Ραγδαίες εξελίξεις για το θρίλερ της – Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις επόμενες ώρες στην ανακρίτρια ο Δασκαλάκης

Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ώρες, δεν αποκλείεται το κατώφλι της ανακρίτριας να περάσει ο εν διαστάσει σύζυγος της , προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που έχει απαγγελθεί στην 33χρονη σύντροφό της για το θάνατο της 9χρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο σήμερα ή αύριο συνοδευόμενος από δικηγόρος για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο ίδιος, έχει πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από την 33χρονη, αμέσως μετά τη σύλληψή της και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της, η οποία την θέλει να έχει δηλητηριάσει με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης την κόρη της μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του ο Μάνος Δασκαλάκης έχει αναφέρει: «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Ανεξάρτητα από την δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής που φαίνεται αποφασισμένος να υποβάλλει ο πατέρας της άτυχης , η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, Χριστίνα Σαλάππα, έχει προχωρήσει λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της, σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα της όλης υπόθεσης.

Ειδικότερα, ανακρίτρια ζήτησε ήδη την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης. Σκοπός είναι να διευκρινιστεί κατά τρόπο ξεκάθαρο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την οποία χορήγησε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μεγάλη ποσότητα στην κόρη της Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οχτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Ακόμη, σημαντικά στοιχεία για την ανάκριση δεν αποκλείεται να εισφέρει και η έρευνα επί της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι αναζητούσε, μέσω Διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη.

Την ίδια ώρα, άμεσα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στην ανάκριση ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Από την πλευρά της η 33χρονη κατηγορουμένη, που πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη στον Κορυδαλλό, επιμένει να αρνείται την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί και κατά τη διάρκεια της απολογίας στην ανακρίτρια απέδωσε το θάνατο του παιδιού της σε «ανθρώπινο λάθος, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί». Όπως υποστήριξε την ώρα που οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί της, και ενώ στην ίδια είχαν ζητήσει να αποχωρήσει από το δωμάτιο, «είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».

«Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ» επισήμανε ακόμη κατά την απολογία της η 33χρονη για να προσθέσει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025