Έρχεται – Σύμφωνα, σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πρόσκαιρες νεφώσεις και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 02 έως 16 με 17 βαθμούς, ενώ τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί παγετός. Στις υπόλοιπες περιοχές από 09 έως 19 με 20 και τοπικά στα νότια έως 21 βαθμούς Κελσίου.



Έρχεται καιρός τύπου «Π»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη ο οποίος κάνει λόγο για «Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη και Φθινόπωρο στην Ελλάδα».

 

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου εξήγησε πως οριστικό τέλος φαίνεται να βάζει ο καιρός στην ανομβρία των τελευταίων αρκετών εβδομάδων καθώς νέα εβδομάδα θα δούμε αρκετές βροχές σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Θα επηρεαστεί κυρίως η δυτική Ελλάδα, σε δεύτερο βαθμό τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και σε τρίτο και άλλες περιοχές της χώρας μας διαμορφώνοντας αυτό που καλούμε στην Μετεωρολογία “καιρός τύπου Π”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκτεταμένο, βαθύ και καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βαρυχειμωνιά τη νέα εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου με τα χιόνια να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά και τις βροχές να προβληματίζουν έντονα.
Την ίδια χρονική στιγμή που τα χιόνια θα ντύνουν στα λευκά ακόμη και μεγάλες πόλεις προς τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης, η χώρα μας θα απολαμβάνει θερμοκρασίες που ως προς τις μέγιστες τιμές θα ξεπερνούν ακόμη και τους 20°.

 

Όχι ο καιρός δεν τρελάθηκε απλά επιτέλους αρχίζει να μπαίνει σε τροχιά κανονικότητας.
Μα θα είναι κανονικές αυτές οι θερμοκρασίες στη χώρα μας?
Κάποιος θα μπορούσε να επικαλεστεί την Κλιματολογία και να πει τι θερμοκρασίες είναι αυτές και για ποια κανονικότητα μας μιλάς?
Στην Μετεωρολογία μια παρατήρηση απλά από αριθμούς δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Και είναι και το μεγαλύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου να βγαίνουν συμπεράσματα περί κλιματικής αλλαγής παρατηρώντας αριθμούς και μόνο. Η μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στη συνοπτική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας και που οδηγεί σε δεύτερη ανάγνωση στους αριθμούς.

Ναι από τη μία τη νέα εβδομάδα θα ανέβουμε θερμοκρασιακά και πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα με ατμοσφαιρική κυκλοφορία όμως φυσιολογική για την εποχή η οποία εξαιτίας του νοτιά που θα προκαλέσει και την αλληλεπίδραση αυτού με το ανάγλυφο της χώρας μας θα ανεβάσει τον υδράργυρο.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!!
Να γιατί έγραψα παραπάνω ότι αριθμοί από μόνοι τους δε σημαίνουν τίποτα στον καιρό.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Οριστικό τέλος φαίνεται να βάζει ο καιρός στην ανομβρία των τελευταίων αρκετών εβδομάδων μιας και τη νέα εβδομάδα θα δούμε αρκετές βροχές σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην κορυφή της έντασης και του όγκου των βροχοπτώσεων θα βρεθεί η δυτική Ελλάδα, σε δεύτερο βαθμό θα επηρεαστούν τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και σε τρίτο και άλλες περιοχές της χώρας μας διαμορφώνοντας αυτό που καλούμε στην Μετεωρολογία “καιρός τύπου Π”.
Οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν σε ξηρά και θάλασσα φτάνοντας τοπικά και τα επίπεδα θυέλλης μεταφέροντας και αφρικανική σκόνη προς τα νότια και με έμφαση την περιοχή της Κρήτης.

Όλα τα παραπάνω που μόλις αναλύσαμε αποτυπώνονται και στους χάρτες των προγνωστικών μας συστημάτων που ακολουθούν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ!!!
Όμορφη εβδομάδα σε όλες και όλους!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025