Η ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας και η παροχή δωρεάν υψηλών υπηρεσιών Υγείας προς όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, τόνισε απόψε από τα Χανιά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, παρουσιάζοντας το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλομε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα προσφέρει ισότιμα σε κάθε πολίτη, δημόσια δωρεάν υπηρεσίες υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της προσπάθειας, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι αυτή στηρίζεται, στην ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας, στην ολοκλήρωση των υποδομών, στην αναδιοργάνωση του συστήματος ανά περιφέρεια, στην ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτοβάθμιου δικτύου περίθαλψης, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη τομή την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός, έκανε αναφορά στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες των δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας στον χώρο της Υγείας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην προσπάθεια για στελέχωση με προσωπικό των δομών Υγείας, στην αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των κονδυλίων για την Υγεία, στην προσπάθεια μείωσης των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

«Είμαστε εδώ να μιλήσομε, όχι με την αντιπολίτευση της κατσαρίδας και του ποντικού, αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι αποδυνάμωσαν από προσωπικό το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ επανέλαβε την θέση για το πάρτι, που όπως είπε, γινόταν στο θέμα των προμηθειών των νοσοκομείων.

Από τα Χανιά, ο Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε βέβαιος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Όπως είπε, ακόμα «τηρήσαμε την συμφωνία που υπογράψαμε και όσα προβλεπόταν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Παράλληλα, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχει λόγος για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων για μετά το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025