Διαχειριστές διαθεσίμων και ιδιωτικές τράπεζες δηλαδή μακροπρόθεσμοι επενδυτές απορρόφησαν το 89 % της έκδοσης του 10ετoύς ομολόγου που διέθεσε ο ΟΔΔΗΧ αφήνοντας στα κερδοσκοπικά κεφάλαια μόνο το 11% της έκδοσης.
Κατακόρυφη ήταν η αύξηση της ποιότητας των επενδυτών που τοποθετήθηκαν στο νέο δεκαετές ελληνικό τίτλο αφού από τα 2,5 δισ. που αντλήθηκαν από την έκδοση 2,225 δισ. προήλθε από μακροπρόθεσμους επενδυτές (το λεγόμενο Real money) ενώ τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ( Hedge Funds) απορρόφησαν μόνο 275 εκ ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης βρίσκεται σε χέρια επενδυτών που θα διακρατήσουν τους ελληνικούς τίτλους ως αποταμιευτικό προϊόν και δεν θα μεταπωλήσουν άμεσα επηρεάζοντας προς τα κάτω την τιμή και προς τα πάνω την απόδοση του ομολόγου.
Με άλλη μια άλλη ανάλυση που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ συνολικά ιδιωτικές τράπεζες και διαχειριστές διαθεσίμων υπέβαλαν 380 από τις συνολικά 419 προσφορές που εγγράφησαν στο βιβλίο προσφορών για το ελληνικό ομόλογο το προέρχονταν από μακροπρόθεσμους επενδυτές δηλαδή διαχειριστές διαθεσίμων ( 68% ) Τράπεζες και ειδικές επενδυτικές τράπεζες ( 14,5% ) και 4% από ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία αφήνοντας ένα ποσοστό μόνο 11% στα Hedge Funds και 2,5% σε μικρότερους επενδυτές.
Στην γεωγραφία του η διάθεση του ελληνικού ομολόγου ήταν μάλλον ευρωπαϊκή υπόθεση αφού μόνο το 8% των προσφορών προήλθαν από τις ΗΠΑ και 0,5% από χώρες εκτός Ευρώπης . Το μεγαλύτερο μερίδιο της έκδοσης ( 37,5% ) απορροφήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 12% αγοράστηκε από Έλληνες θεσμικούς το 9,5% από την Γερμανία άλλο 9,5% από την Γαλλία, 6,5% από την Ιταλία 6% από τις Βόρειες χώρες (Σκανδιναβική Χερσόνησο και Δανία) 5,5% από την Ιβηρική χερσόνησο και 5,5% από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.