: Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται σήμερα για πρώτη φορά να λογοδοτήσει στις αρχές.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 το μεσημέρι θα πάει στην ανακρίτρια.  Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της 33χρονης έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Αυτό θα υποστηρίξει σήμερα κατά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας, βάζοντας ταυτόχρονα στο κάδρο, τον πατέρα των τριών κοριτσιών, από τον οποίο θα ζητήσει διαζύγιο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα υποβάλλει αίτημα για τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθείται στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, όμως σύμφωνα με νομικούς κύκλους είναι κάτι που προβλέπεται σε περίπτωση που αποφασιστεί από τις ανακριτικές αρχές. Τα αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέτασης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά συνεκτιμούνται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, της προανάκρισης. Σε περίπτωση που τελικά το αίτημα υποβληθεί επίσημα, η ανακρίτρια θα κρίνει εάν θα προχωρήσει η διαδικασία, με τις πιθανότητες όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, να είναι περιορισμένες.

Από τις άτυπες συνομιλίες που έχει καθημερινά με τους αστυνομικούς στα κρατητήρια, η 33χρονη, φαίνεται να φοβάται τη φυλακή, ενώ συνεχίζει να αρνείται ότι ήταν εκείνη που χορήγησε την δολοφονική ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα. «Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένας από τους δυο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, που βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ την Κυριακή. Εκτός από τους δικηγόρους, την 33χρονη επισκέφτηκαν για περίπου 45 λεπτά και η μητέρα, με την αδερφή της.

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της «ιατρικό επεισόδιο» με «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της». Και πως στις 11 Απριλίου , μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν «χτύπησε» στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη , αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο. Ήταν τόσο «κόντρα» με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025