Πάτρα: Στον ισχυρισμό ότι η κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα δόθηκε από τους γιατρούς του Ωνασείου προχώρησε η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της τον ισχυρισμό επιβεβαιώνει μαρτυρία νοσηλεύτριας που ακόμη δεν έχει κληθεί να καταθέσει παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει πρόθυμη να το κάνει.
Σε ανακοίνωσή του το Ωνάσειο αναφέρει ότι ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.
Και συνεχίζει «η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.
Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».
Στο «μικροσκόπιο» το ματωμένο πανάκι της Ίριδας
«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών, έχει συλληφθεί ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πλέον στο προσκήνιο της υπόθεση έχουν μπει και οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας: της Μαλένας και της Ίριδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιώλα. Η κατάθεση θεωρείται άκρως σημαντική και πιθανώς να πυροδοτήσει και άλλες σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.
Το σημείο «κλειδί» για τον θάνατο της Ίριδας είναι το ματωμένο πανάκι, ενώ η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί είναι να βρεθεί από πού προήλθε το αίμα. Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας αναφέρει ότι το βρέφος είχε μόνο πληγή που μοιάζει με γρατζουνιά στο εσωτερικό του στόματός της.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα σενάρια είναι δύο. Στο πρώτο σενάριο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, αυτή η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί είτε από την πετσέτα, είτε από το νύχι αυτού που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού.
Πιο απλά, το ματωμένο πανάκι και η πληγή που φέρει το βρέφος στο εσωτερικό του στόματος «δείχνουν» ότι πιθανώς κάποιος να έχει τοποθετήσει το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού, φράζοντάς του το στόμα, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.
Στο δεύτερο σενάριο είναι το αίμα να προήλθε από τους πνεύμονες της Ίριδας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει έρθει το πνευμονικό οίδημα, αφού κάποιος έχει φράξει τη μύτη και το στόμα του παιδιού, οδηγώντας το σε οδυνηρό θάνατο.
Τονίζεται ότι και στα δύο σενάρια, τα ευρήματα δείχνουν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του μικρού κοριτσιού.