Τι θα γίνει το : Η απελευθέρωση των από νομό σε νομό είναι στο τραπέζι, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων για το φετινό , βρίσκεται το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης στις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Οι επιστήμονες της χώρας, οι περισσότεροι τουλάχιστον, εκφράζουν ένα δισταγμό για το άνοιγμα της χώρας σε υπερτοπικό επίπεδο ενόψει του εορτασμού του , ενώ τα κυβερνητικά στελέχη είναι πιο αισιόδοξα ως προς το Πάσχα στο χωριό.

Ωστόσο, από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις για την απελευθέρωση των το Πάσχα.

Ο υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους μας.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σε περιοχές που θα είναι λιγότερο επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό, ο σχεδιασμός είναι από αρχές Μαΐου να απελευθερωθούν οι από νομό σε νομό.

Την εκτίμηση ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα μεταξύ 3-10 Μάϊου αναμένεται να φτάσουμε τους 1.200 διασωληνωμένους εάν ο δείκτης αναπαραγωγής της νόσου, το γνωστό πλέον Rt παραμείνει χαμηλά, στο 1,1 έκανε ο καθηγητής Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σε εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών στο πλαίσιο ομιλίας του για τις αβεβαιότητες που παραμένουν ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ενώ επεσήμανε πως τα πραγματικά κρούσματα είναι μεταξύ 6-10 φορές περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025