: Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό παιχνίδι, «καραδοκεί».

Σε εκτέλεση της παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αρετή Τέγου έκανε παρέμβαση για το διαδικτυακό παιχνίδι και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε αυτό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία, παρακαλούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν την επιμέλεια ανηλίκων να επαγρυπνούν και σε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία, είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, είτε με τους εισαγγελείς.

Παράλληλα, προτρέπονται οι ανήλικοι, σε περίπτωση που δεχθούν πρόσκληση-πρόκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, να απευθύνονται στους γονείς τους και να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, καθώς και τον εισαγγελέα.

Επίσης, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το έγγραφο της εισαγγελέως έχει σταλεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, στις αστυνομικές Αρχές, στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, στον επιμελητή ανηλίκων Αμαλιάδας κ.ά.

Έτσι άρχισαν να γίνονται γνωστοί και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο βάζει τους παίκτες σε ακραίες και σκληρές δοκιμασίες, έχοντας καταναλώσει υπνωτικά χάπια.

Δοκιμασίες που φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία, αφού έχουν καταγραφεί 300 στη Ρωσία, απ’ όπου ξεκίνησε το παιχνίδι θανάτου. Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση γίνεται μέσω social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας πενήντα 50 ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (π.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Η συμβουλεύει εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία – πρόκληση , ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D

Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025