Ξεκίνησαν οι και οι υπηρεσίες δέχονται ενημερώσεις για υποψήφιους με δέκατα ή πονοκέφαλο, που συνήθως αποδίδονται στο άγχος . Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε μαθητή, λέει το

Σε καθημερινό συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ελέγχονται όλες οι περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές και εμφανίζουν αδιαθεσία ή δέκατα καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος συμπτώματος κορονοϊού. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού σε εξεταστικό κέντρο διαβεβαιώνει ,η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Αναστασία Γκίκα, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με το Έθνος. Μάλιστα η γενική γραμματέας, υπογραμμίζει ότι από τη Δεύτερα 15 του μήνα, που ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις , πάρα πολλά εξεταστικά κέντρα, ενημερώνουν το υπουργείο για περιπτώσεις μαθητών, που έχουν πονοκέφαλο ή υπερθερμία, τα οποία συνήθως οφείλονται στο εξαιρετικό άγχος, που διακατέχει τα παιδιά.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας τονίζει ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από πολλά εξεταστικά απ΄ όλη την Ελλάδα από τους υπεύθυνους καθηγητές οι οποίοι ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία. Οπως λέει η ίδια , έως τώρα αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών. «Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα», υπογραμμίζει η κα Γκίκα.

Πάντως στην περίπτωση που εμφανιστεί πραγματικά κρούσμα μαθητή κατά την περίοδο των σε κάποιο εξεταστικό κέντρο , οι κανόνες επιβάλλουν :Επιμελή καθαρισμό χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) μετά την αναχώρηση του υποψηφίου με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.Προβλέπεται ιατρική αξιολόγηση και σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο υποψήφιος κριθεί ιατρικά ότι εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.Εν αναμονή του αποτελέσματος, εφόσον γίνει τεστ , ο υποψήφιος παραμένει σε απομόνωση, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο .Εάν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα ο υποψήφιος, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025