: Για το πώς θα γιορταστούν τα φετινά μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη ενώ τόνισε ότι τα ρεβεγιόν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνο μεταξύ των ατόμων που μένουν στο ίδιο σπίτι.

: Έπρεπε να είχαμε πολύ μεγάλη μείωση και δεν έχουμε

«Τι να δούμε για τα Χριστούγεννα όταν έχουμε 100 κάθε μέρα; Από τη Λαμία και πάνω είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι στο κόκκινο. Μια μέρα είναι τα Χριστούγεννα, δεν χάθηκε ο κόσμος, εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα, να πάμε τις ΜΕΘ σε διπλούς αριθμούς, ο κόσμος πεθαίνει δίπλα μας και πεθαίνει σε όλο τον κόσμο», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Αυτά που είδα στη Βρετανία με εκνεύρισαν τόσο πολύ. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκες. Ο κόσμος έχει πιεστεί το καταλαβαίνω, όμως βλέπουμε έναν εχθρό που δεν μπορούμε να τον πολεμήσουμε. Αν τον είχαμε πολεμήσει δεν θα είχαμε 100 νεκρούς και 600 . Είναι μεγάλος ο αριθμός, αυτοί οι 100 νεκροί κάθε μέρα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις. Είναι δύσκολη η κατάσταση και αυτή τη βδομάδα πρέπει να δούμε πως θα είναι ανοίγοντας αυτά τα καταστήματα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, με μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο των χεριών, γιατί ξεχνιόμαστε. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ασυμπτωματικοί φορείς. Δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφορετικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η νόσος», επεσήμανε ακόμη η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

«Έπρεπε να είχαμε πολύ μεγάλη μείωση και δεν έχουμε. Έπρεπε να είχαμε πάει μέχρι σήμερα στα 700 κρούσματα και μέχρι την επόμενη εβδομάδα στα 500. Φοβάμαι μόλις ξεκινήσουν να βγαίνουν όλοι έξω. Τα πρωινά δεν έχουμε λοκντάουν, όπως ήταν οι δρόμοι είναι και τώρα. Πρέπει να αξιολογήσουμε πώς είναι τα πράγματα», υποστήριξε αναφερόμενη στον αριθμό των.

«Όσα μέλη είναι μέσα σε μια οικογένεια και μένουν στο ίδιο σπίτι, τόσα θα είναι και τις γιορτές. Αν η μητέρα σας μένει σε άλλο σπίτι, θα της πάτε ένα φαγητό, θα το αφήσετε και θα φύγετε, δεν θα έρθει στο σπίτι σας. Είναι πολύ σημαντικό. Η διασπορά είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Και στα νοσοκομεία έχουμε τόσους υγειονομικούς και γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν πεθάνει, γιατί έχουμε επισκέψεις, τρία άτομα για ένα. Όταν φωνάζουμε να σταματήσουν τα επισκεπτήρια, γίνεται παγκόσμιος πόλεμος», υποστήριξε ακόμη.

«Αν ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες που πρέπει να να ανοίξουν, γιατί δεν αντέχει ο κόσμος, αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τον κίνδυνο. Ο καθένας στο μυαλό του σκέφτεται ότι σε εκείνον δεν θα συμβεί, αυτή είναι όλη η ιστορία», υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025