Tην εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας, είπε ο κ. .

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Συνεπακόλουθα και το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση παρά την εντυπωσιακή του ενίσχυση τους τελευταίους 18 μήνες. Τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Και τόνισε: «Στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Β. Ελλάδος που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. Επιβεβαιώνονται έτσι οι έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική πανδημία είναι ο ».

Την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας.

Πρέπει να υπενθυμίσω ότι από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης καθώς επίσης και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη δόση».

Και συνέχισε: «επειδή τις τελευταίες μέρες η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία υπερβολών, ψεμάτων αλλά και κατατρομοκράτησης των πολιτών θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια σημεία σε σχέση με την πανδημία».

Μέσα σε βδομάδες έγιναν στη χώρα σε σχέση με το όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε τις διευκρινίσεις λέγοντας ότι «ο κορονοϊός βρίσκεται μαζί μας τα τελευταία δύο χρόνια. Μαστίζει η πανδημία τον πλανήτη σχεδόν δύο χρόνια και ο ορίζοντας πλήρους ελέγχου της είναι ακόμα απροσδιόριστος. Συνεπώς όσοι φαντασιώνονται μία κοινωνία περίκλειστη προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα και υπονομεύουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων από τη στιγμή μάλιστα που έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός κι έχουμε κι αξιοσημείωτες ιατρικές δυνατότητες πλέον.

Η πανδημία βρήκε την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή περίοδο με το ΕΣΥ εξασθενημένο από την αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα έκανε τα πάντα:

Προχώρησε εγκαίρως σε γενικό lockdown όταν έπρεπε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και πρωτοστάτησε στα συστήματα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Πριν ακόμα βρεθεί το εμβόλιο ενίσχυσε το ΕΣΥ, υπερδιπλασιάζοντας τις ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας περίπου 12.000 υγειονομικούς.

Αξιοποιώντας δωρεές και εντάσσοντας σε ένα κοινό σχέδιο τους ιδιωτικούς φορείς υγείας.

Μέσα σε βδομάδες έγιναν στη χώρα σε σχέση με το ΕΣΥ όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες.

Αλλά και μετά, όταν ανακαλύφθηκε το εμβόλιο η Ελλάδα πήρε αμέσως θέση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προμήθειά του. Οργάνωσε την αξιοθαύμαστη επιχείρηση «Ελευθερία», και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού. Συγκρότησε επίσης κινητά συνεργεία εμβολιασμού που ταξίδεψαν στα νησιά και σε κάθε μακρινό χωριό.

Ταυτόχρονα διέθεσε δωρεάν δεκάδες εκατομμύρια self test. Ενώ σήμερα που μιλάμε, στην επικράτεια διεξάγονται κάθε μέρα σχεδόν 300.000 έλεγχοι για τον εντοπισμό των κρουσμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025