: Με το νέο έτος αναμένεται να τρέξουν οι διαδικασίες υποβολής των για το  στους Δήμους της χώρας.

Το νέο αφορά συνολικά 34.520 θέσεις ανέργων και ειδικότητες όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους και ανάλογα με τις ανάγκες τους αφορούν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών και την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.. Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ (ν. 2431/1996) ή Βορειοηπειρώτες ή ομογενείς ή ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.δ. 3832/1958).

Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος).

Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων των ειδικοτήτων που επιλέγουν και να προσκομίσουν (κατά την τοποθέτηση) τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπου απαιτείται (π.χ. απασχόληση σε σχολικές δομές κ.λπ.).

Για τους άνδρες υποψηφίους δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Σε περίπτωση στράτευσης κατά τη διάρκεια της εργασιακής σύμβασης, η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025