Όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχιστεί και το Μάιο η του για τα οικιακά και μη οικιακά τιμολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, η κρατική επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα τον Μάιο για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνεχίσει να προσφέρει έκπτωση για την ίδια περίοδο ύψους 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Παράλληλα, θα συνεχισθεί και η επιδότηση των λογαριασμών για τους επόμενους δύο μήνες και σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων.

Η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Το συνολικό ύψος της επιδότησης από την Κυβέρνηση για τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

Για τους δύο επόμενους μήνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα λάβει συνολικά μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που αναμένεται να ανέλθουν σε έως και 1 δισ. ευρώ.

κίνησης: Με μειωμένη τιμή θα πωλείται και τον Ιούνιο

Το μέτρο επιδότησης του  κίνησης και για τον μήνα Ιούνιο υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ τα οποία θα αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό

Σταθερά στα 15 λεπτά το λίτρο θέλει να κρατήσει η κυβέρνηση την τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης, με την επιδότηση που είδαμε από τον Απρίλιο και παρατάθηκε και για τον μήνα Μάιο, θα συνεχιστεί και για τον μήνα Ιούνιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την σημερινή εξειδίκευση των μέτρων.

Το μέτρο επιδότησης του πετρελαίου κίνησης και για τον μήνα Ιούνιο υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ τα οποία θα αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Συνεχίζει να επιδοτείται στην πηγή, η τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης (diesel) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή να συνεχίσει να διαμορφώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο.

Όπως έγινε και κατά τον προηγούμενο μήνα. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 45 εκατ. ευρώ. Αυτό το κόστος θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση, απέναντι και σε αυτή την κρίση, λειτουργεί υπεύθυνα, συνετά και συγκροτημένα. Τους προηγούμενους μήνες, εν μέσω διαδοχικών κρίσεων, έχτισε – μεθοδικά – «γραμμές άμυνας και στήριξης» του παραγωγικού ιστού της οικονομίας.

Η «1η γραμμή άμυνας και στήριξης» ήταν τα 43 δισ. ευρώ μέτρα της περιόδου της υγειονομικής κρίσης, που επέτρεψαν την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και μείωσαν – σημαντικά – την ανεργία.

Η «2η γραμμή άμυνας και στήριξης» είναι οι συνεχείς και μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, κυρίως για τη μεσαία τάξη, που τονώνουν το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η «3η γραμμή άμυνας και στήριξης» ήταν οι επιδοτήσεις μέρους του αυξημένου ενεργειακού κόστους, κυρίως χαμηλών καταναλώσεων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Η «4η γραμμή άμυνας και στήριξης» ήταν οι ενισχύσεις ευάλωτων νοικοκυριών, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και οι επιδοτήσεις καυσίμων, ύψους 900 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Και τέλος, η «5η γραμμή άμυνας και στήριξης» είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, συνολικού ποσοστού 11,8% αν συνυπολογιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025