Ανοιχτό άφησε το νδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Τι είπε για την πανδημία
Ο υπουργός τόνισε ότι δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν ούτε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Ωστόσον υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει ανοιχτά τα σύνορά της για τους τουρίστες και ταυτόχρονα να εξαφανίσει τον κορωνοϊό. «Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τον ιό», ήταν τα λόγια του.
«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ, που είναι και το πιο κρίσιμο», πρόσθεσε.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επεμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως έκανε στην περίπτωση της Μυκόνου. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ρυθμός αύξησης στο νησί έπεσε στο μισό.
«Έγινε σαφές ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, υποστήριξε ότι όπου χρειαστεί θα έχουμε παρέμβαση του κράτους.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεμβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Μητσοτάκης σε αντιεμβολιαστές: Χρέος κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης ο εμβολιασμός
Κορονοϊός -Τζανάκης: Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων
Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Τι θα μας συμβεί με το εμβόλιο 4 χρόνια μετά