Κατάθεση : Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την των θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR που θα τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του έτους.

 Κατάθεση : Τι πρέπει να ξέρετε

Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων () καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν , να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Με αυτό τον τρόπο, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που – ούτε λίγο, ούτε πολύ – φτάνουν τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες).

Μετά και την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν δύο μήνες περιθώριο, έως τον Φεβρουάριο του 2021, για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων ή αν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021.

O φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια.

Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025