Υλικά:
400γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
1⁄2 κουταλάκι σπόροι από κύμινο
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά
1⁄2 φλιτζάνι φύλλα μέντας
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε για 3 ́ τα λαχανά- κια Βρυξελλών σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βγάζουμε τα λαχανάκια με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά τα λαχανάκια. Χτυπάμε το λάδι με το ξίδι, το κύμινο και το τζίντζερ. Αλατοπιπερώ- νουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα λαχανάκια και το κρεμμύδι. Βάζουμε τη φρέσκια σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανάκια και γαρνίρουμε με τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού.
tip
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε τη σαλάτα με άψητα φιστίκια ή κάσιους.