– μελέτη: H υδροξυχλωροκίνη αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, μελέτη με  επικεφαλή τον καθηγητή του Στάνφορντ Γ. Ιωαννίδη. Πώς υδροξυχλωροκίνη αυξάνει την πιθανότητα θανάτου των ασθενών με Covid-19, ενώ η χλωροκίνη δεν προσφέρει κανένα κλινικό όφελος.

Η μελέτη περιέλαβε 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 9.011 ασθενείς, καθώς και άλλες 14 μη δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές (συνολικά σε 1.308 ασθενείς)

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Γιάννη Ιωαννίδη, ειδικό σε θέματα Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, σύμφωνα με τον οποίο «μάλλον 50.000 έως 100.000 θάνατοι μέχρι σήμερα προήλθαν από τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης«.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, έρχονται να επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά, σύμφωνα με τον καθηγητή ότι, «όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι «έκανα κάτι», είναι η συνταγή για την καταστροφή».

Tην συγκεκριμένη πρακτική την αποδίδει ο καθηγητής στον «κλινικό πανικό» που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, όταν δεν έχει βρεθεί το φάρμακο για την θεραπεία της Covid-19.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας αρνείται να προσυπογράψει και να ηγηθεί διακηρύξεων σχετικά με την πανδημία, επισημαίνοντας ότι η επιστήμη δεν πρέπει να ασκείται με ακτιβιστικές μεθόδους και με ψηφοφορία διά βοής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στη Great Barrington Declaration, στην οποία του ζητήθηκε να ηγηθεί και δεν το έπραξε αν και όπως επισημαίνει συμφωνεί κατά 90% και την συνυπογράφουν εξαιρετικοί επιστήμονες φίλοι του και στην αντίθετη διακήρυξη John Snow Memorandum, με την οποία συμφωνεί κατά 50%θαν.

Όπως επισημαίνει «Το άθροισμα 90+50 υπερβαίνει το 100%, γιατί οι δυο αντίπαλες διακηρύσσουσες ομάδες συμφωνούν σε πολλά, αν και αρνούνται να συμφωνήσουν».

Οι επιστήμονες που συνυπογράφουν τη Διακήρυξη του Μπάρινγκτον υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες χαμηλού κινδύνου του πληθυσμού να ζήσουν χωρίς περιορισμούς για να χτίσουν φυσική ανοσία κατά του κορονοϊού και έτσι να επιταχυνθεί η «ανοσία της αγέλης», με παράλληλη εστιασμένη προστασία των ευπαθών ομάδων.

Οι -κατά πολύ περισσότεροι- επιστήμονες του αντίπαλου Μνημονίου Τζον Σνόου θεωρούν ότι μία τέτοια πολιτική θα έχει απαράδεκτα υψηλό ανθρώπινο τίμημα.

ΑΠΕ ΜΠΕ