: Ειδικοί και μέλη της κυβέρνησης, ανάμεσα τους και ο υπουργός Ανάπτυξης προτείνουν νέα μέτρα που θα αφορούν τους μη .

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Από τις επιδημιολογικές συνθήκες θα κριθεί το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων περιορισμού για τους μη , τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το εάν θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποκλειστούν από την ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, οι μη εμβολιασμένοι ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Από την άλλη, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ικανοποιημένος από την εφαρμογή των νέων μέτρων λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι εκτός από τους υγειονομικούς πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί.

Για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά , 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025