Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενέχονται σε υφαρπαγές ταυτοτήτων και . Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα ασφαλείας της Καλλιθέας, της Ομόνοιας, της Γλυφάδας και του Ασπροπύργου.

Τι έδειξαν οι έρευνες

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο εν λόγω κύκλωμα συμμετέχουν δέκα εν ενεργεία αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι , αρκετοί απόστρατοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως αρχηγικό μέλος περιγράφεται αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος υπηρετεί ως διοικητής σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Συνολικά έχουν συλληφθεί 20 άτομα, εκ των οποίων 10 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία κυρίως της Δυτικής Αττικής, αλλά έχουν γίνει έφοδοι και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ, το κύκλωμα φέρεται να χορήγησε πιστοποιητικά ταυτοποίησης σε τουλάχιστον 3.000 παράτυπους μετανάστες, έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στο γραφείο εμπλεκόμενου διοικητή τμήματος ασφαλείας στη Δυτική Αττική βρέθηκαν 320.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το πρωί τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις στις 16:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025