Η υπουργός παιδείας, βρέθηκε στη Σκωτία στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως εκπρόσωπος της Ευρώπης στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» του COP26.

Νομοθετικές αλλαγές για να μπορούν τα ΑΕΙ να ιδρύουν διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών με πανεπιστήμια του εξωτερικού

H ανάρτηση της υπουργού

Στη Σκωτία από σήμερα, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου ως εκπροσώπου της Ευρώπης στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» του COP26.

Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κ. Peter Mathieson και Καθηγητές του τμήματος Κλασικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Μιλήσαμε για το πρόγραμμα συνεργασίας ελληνικών και βρετανικών πανεπιστημίων που υλοποιεί το Υπ. Παιδείας @minedugr μαζί με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council, καθώς και για τις νομοθετικές αλλαγές που έχουμε ψηφίσει προκειμένου να μπορούν τα ΑΕΙ μας με μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία να ιδρύουν διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών με πανεπιστήμια του εξωτερικού, να δημιουργούν ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών.

Είχα επίσης τη χαρά να ξεναγηθώ από τον Καθηγητή κ. Roderick Beaton και τον κ. Alasdair Grant στην έκθεση «Edina/Athena: Η ελληνική επανάσταση και η Αθήνα του Βορρά, 1821-2021», η οποία αναδεικνύει ιδιαιτέρως το σκωτσέζικο φιλελληνισμό.

Τέλος, συνάντησα τον Διευθυντή του Κέντρου Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα κ. Peter Higgins, και συζητήσαμε για τις στρατηγικές Ελλάδας και Σκωτίας σχετικά με την καλλιέργεια δεξιοτήτων στα σχολεία μας και την προώθηση της εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025