Πανελλήνιες εξετάσεις: Τι είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του OPEN για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα και την κατάργηση «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.
Πανελλήνιες: οι μαθητές που θα ξαναδώσουν του χρόνου
Το σύστημα με το οποίο δώσανε οι μαθητές εφέτος, εφόσον οι ίδιοι μαθητές ξαναδώσουν του χρόνου, τότε θα δώσουν με το ίδιο εξεταστικό σύστημα.
Εάν έδωσαν εφέτος λατινικά θα δώσουν και του χρόνου λατινικά.
Για τα παιδιά που θα δώσουν για πρώτη φορά
Για τα παιδιά που θα δώσουν για πρώτη φορά του χρόνου εξετάσεις, δηλαδή για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην τρίτη λυκείου έχουμε πει τα εξής:
Το πιο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψηφίστηκε, γιατί διαφωνούμε με αυτό επί της ουσίας και τα αλλάζουμε όλα. Δεν αλλάζουμε το σύστημα. Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν ανεύθυνο απέναντι στα παιδιά, τα οποία έχουν ήδη μπει σε μία φάση προετοιμασίας.
Αρα κρατάμε το σύστημα για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην τρίτη λυκείου και θα επιφέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά στις Πανελλαδικές, τις οποίες θα ανακοινώσουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα.
Δηλαδή τι θα ανακοινώσουμε;
Θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης. Μία μείωση της ύλης στα μαθήματα, επειδή ακριβώς η ύλη ήταν αχανής, ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ήταν αδύνατη η κάλυψη της εντός του του σχολικού έτους. Για αυτό αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε μια μείωση της ύλης.
Δεύτερον Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την συνεξέταση νέων και λογοτεχνίας. Τρίτον και πολύ σημαντικό
Θα ανακοινώσουμε την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.
Πανελλήνιες – Κατάργηση πράσινων και κόκκινων σχολών
Με το νέο σύστημα είχε εισαχθεί μια διαφοροποίηση, μεταξύ των σχολών στις οποίες θα εισαγόταν κάνεις ελεύθερα, χωρίς Πανελλαδικές και άλλων σχολών στις οποίες θα έμπαινε κατόπιν Πανελλαδικών.
Εμείς διαφωνήσαμε με αυτό το διαχωρισμό, διότι διακρίνει τις σχολές σε δύο κατηγορίες: τις σχολές υψηλού κύρους και τις σχολές χαμηλού κύρους. Οχι στην κατηγοριοποίηση μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών
Διαφωνούμε με αυτή την κατηγοριοποίηση και επίσης διαφωνούμε με το γεγονός ότι καλούνται τα παιδιά να παίξουν ένα τυχερό παίγνιο επί της ουσίας, δηλαδή να μαντέψουν Οκτώβριο μήνα ποιες θα είναι οι δέκα σχολές στις οποίες ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει κάνεις ελεύθερα.
Δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μια σωστή διαδικασία. Άρα αυτό δεν θα ισχύσει. Δεν θα υπάρχει πλέον κατηγοριοποίηση μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.
Μόνιμοι διορισμοί από Νοέμβριο, Τι αλλάζει στις πανελλήνιες
Πανελλήνιες εξετάσεις: Μείωση της ύλης σε έξι μαθήματα
Πανελλήνιες 2020: Παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση