Σημαντική επιδείνωση του προβλέπεται από την Τρίτη, με χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης από τα Βαλκάνια θα επηρεάσουν τη χώρα από την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν την Τρίτη σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Ανατολική Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου.

Καιρός - Καλλιάνος: Έρχεται πολικό «κύμα» ψύχους- Πότε αναμένονται χιόνια στην Αττική

Από την Τετάρτη, το φαινόμενο θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζουμε το τέλος της εβδομάδας.

Για την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος προέβλεψε ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ημέρες.

Δείτε

Παράλληλα, οι θερμοκρασίες στην περιοχή δεν θα ξεπεράσουν τους 6-7 βαθμούς Κελσίου από την Τετάρτη έως και το τέλος της εβδομάδας.