Ένα από τα μεγάλα οφέλη του γυαλιού για την υγεία είναι ότι αυτό είναι αδρανές και έτσι δεν αλληλεπιδρά ή αλλοιώνει το προϊόν που είναι μέσα.

Η έρευνα δείχνει ότι 83% των Ευρωπαίων καταναλωτών και 95% των Ελλήνων, εμπιστεύονται το γυαλί για να προστατεύσουν τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά από χημικά που συχνά έχουν βρεθεί σε άλλα υλικά συσκευασίας.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές, το γυαλί είναι το καλύτερο για να προστατεύσει τη διατροφική ποιότητα των τροφίμων και ποτών. Ένας λόγος γι’ αυτό είναι ότι το γυαλί είναι αδιαπέραστο και προσφέρει εξαιρετική αντίσταση σε χημικές ουσίες του περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις βιταμίνες και τη φρεσκάδα του περιεχομένου.

Όταν ερωτήθηκαν ποια συσκευασία προτιμούν για να διατηρήσουν τα τρόφιμα και αναψυκτικά τους υγιεινά, 83% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη και 92% στην Ελλάδα διαλέγουν το γυαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025