«Πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι , όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown», δήλωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, .

Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα

Μιλώντας για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για μέσα σε λίγες ημέρες. Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστούν έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις και την κριτική για το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα, καθώς και εάν θα έπρεπε να υπάρξει άλλος τρόπος για να πειστούν οι πολίτες, ο υπουργός απάντησε: «Ας εμβολιαστούν κι ας εμβολιαστούν και για αυτόν τον λόγο. Μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες».

«Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μη μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δεν θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά. Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «για τον χαμηλοσυνταξιούχο, επειδή για αυτόν είναι σημαντικό ποσό τα 100 ευρώ, το παραδέχομαι, έχει ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστεί με το δωρεάν εμβόλιο».

Σχετικά με τις αντιδράσεις και τις προσφυγές για το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ο υπουργός σημείωσε πως «θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε στην προσφυγή που κάποιος αναπόφευκτα θα κάνει, διότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα άλλα ενδεχόμενα».

«Με παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι που δηλώνουν ψηφοφόροι μου, δεν ξέρω αν είναι, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της υποχρεωτικότητας και το πρόστιμο. Δεν έχω καμία αντίρρηση να μην μας ψηφίσει κανένας από αυτούς, αν είναι να σώσουμε την ζωή του. Χάνουμε ψήφους, πιθανώς ναι, αλλά το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους, για αυτό είμαστε Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο γενικός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ», ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί», σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025