Με τη ΝΔ και τη δεξιά δεν κυβερνούσατε; Και εν πάση περιπτώσει, εσείς κυρία μου τι είστε; αριστερή;
Και η υποκρισία έχει τα όρια της!

kathimerini

Ως θετικό βήμα θεωρεί η Φώφη Γεννηματά τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως δήλωσε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Η πρώτη εντολή που είχα όταν εκλέχτηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η ενότητα. Άρα, δίπλα στη λέξη “ενότητα” εγώ βάζω ένα τσεκ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Καλούμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό σε εγρήγορση και συστράτευση», είπε η κ. Γεννηματά. Σχετικά με την συγκέντρωση-συνάντηση με τους παλαιούς και νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «έχουν μια τεράστια εμπειρία και γνώση, που αποτελεί δύναμη για την παράταξή μας, είναι ένα “κοιμισμένος γίγαντας”».
Όσον αφορά τους τρείς πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν την δική τους πρωτοβουλία η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: «Έχουμε απευθυνθεί και στους τρεις. Το κάλεσμά μας είναι ανοιχτό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά είναι για τώρα. Όχι λίγο πριν από τις εκλογές. Τώρα καλούμε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και εκφράζονται από τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε και τις πολιτικές θέσεις και τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα». Άφησε ωστόσο αιχμές, λέγοντας ότι «ο χώρος πρέπει να στηριχθεί και πάνω σε μια ηθική. Και το ηθικό για ανθρώπους που τιμήθηκαν επί σειρά ετών από ένα κόμμα, είναι, αν δεν έχουν αλλάξει τοποθέτηση πολιτική και ιδεολογική και δεν έχουν άλλους στόχους, να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».
«Η πόρτα είναι ανοικτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, έτσι όπως ήρθε και το ΚΙΔΗΣΟ, δηλαδή με συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη για να φτάσουμε στο συνέδριο του ενιαίου προοδευτικού φορέα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συμμαχιών, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι τα δυο πρώτα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει σε τίποτε από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη, αναποτελεσματική και έχει μια τυχοδιωκτική στάση. Το τελευταίο διάστημα έχει και καθεστωτική, αυταρχική συμπεριφορά, προσπαθώντας να παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία.
Έχω πει πολλές φορές ότι στην πραγματικότητα εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία απλά περιμένει το ώριμο φρούτο να πέσει. Εμείς κάνουμε την πιο σκληρή αντιπολίτευση.
Από την άλλη μεριά όμως, το ότι εμείς έχουμε αυτή την σκληρή αντιπολιτευτική στάση απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ότι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και η Δεξιά».
Παράλληλα η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ τόνισε πως «έχουμε γυρίσει σελίδα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρετρό διαφωνίες. Ο καθένας έχει τα δίκια του, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, ούτε τα ισοπεδώνω, ούτε τα μοιράζω, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα είμαστε σε μια νέα αρχή, κοιτάμε μπροστά και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά με το Ποτάμι και τον κ. Θεοδωράκη
«Χτυπάει ανοιχτές πόρτες. Κοιτάξτε, 15 Ιανουαρίου του 2016 είχα ένα άρθρο στα “Νέα” και λίγες μέρες μετά έστειλα μια επιστολή στο Ποτάμι και στο ΚΙΔΗΣΟ, στις ηγεσίες τους. Στην επιστολή αυτή και στο άρθρο είπα ότι χρειάζεται να συναντηθούμε, να συμφωνήσουμε προγραμματικά και αν υπάρχει προγραμματική βάση να κάνουμε το επόμενο βήμα, που είναι η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση και ένα συνέδριο πολιτικό και οργανωτικό, που θα συγκροτήσει το νέο ενιαίο φορέα.
Σε αυτή τη συζήτηση προσήλθε το Ποτάμι, υπήρξε η Επιτροπή διαλόγου, σε αυτό ήταν και το Δίκτυο της κ. Διαμαντοπούλου. Κατέληξε η Επιτροπή διαλόγου σε πόρισμα ομόφωνο, σοβαρό και αξιόλογο και αξιόπιστο, εμείς το αξιοποιούμε ήδη. Κάποια στιγμή στην πορεία, όταν ενώ είμαστε έτοιμοι να πούμε τα επόμενα βήματα για να φτάσουμε στην εκλογή του επικεφαλής από τη βάση και το Συνέδριο, το Ποτάμι και οι υπόλοιποι έφυγαν από τη συζήτηση και τώρα επανέρχονται με τις δικές μου προτάσεις. Σε λίγο θα ξεχάσω και τι έχω πει! Δηλαδή τώρα αυτά είναι αστειότητες» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025