Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς παραβρέθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στο 8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής το οποίο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ).
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε καταρχάς στο υψηλό επίπεδο του συνεδρίου και των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και εισηγήσεις οι οποίες καλύπτουν πολλές θεματικές ενότητες για την ειδική αγωγή. Χαρακτήρισε την ειδική αγωγή ως ένα μεγάλο κεφάλαιο για την εκπαίδευση που μάλλον με ημίμετρα αν όχι με προχειρότητα, αρκετές φορές αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι χρειάζεται συνολική θεώρηση και ουσιαστική αξιολόγηση, έχοντας ως γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών. Ανέδειξε το θέμα της εύρεσης πόρων για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό τόσο στα ειδικά σχολεία όσο και στα γενικά σχολεία (στα Τμήματα Ένταξης & την Παράλληλη Στήριξη).
Επεσήμανε ότι ο κυρίαρχος ρόλος ων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής εστιάζεται στη συμπεριληπτική εκπαίδευση στον δρόμο για μια συμπεριληπτική κοινωνία.
Το Ποτάμι όπως είπε ο κ. Μαυρωτάς, έχει φέρει τα ζητήματα της ειδικής αγωγής στη Βουλή τόσο στις επιτροπές όσο και με την κατάθεση ερωτήσεων, όπου έχει τονίσει τη μεγάλη σημασία και προσοχή που πρέπει να δείχνει η εκάστοτε κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για τα θέματα αυτά. Στο σημείο αυτό σχολίασε ότι εκτός από θέμα πόρων στην εκπαίδευση, είναι και θέμα οργάνωσης και σωστού χρονοπρογραμματισμού και αυτό το όπως είπε, το ζήσαμε ειδικά το 2015-2016. Ο βουλευτής του Ποταμιού ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα γιατί όπως συμπλήρωσε ο χώρος της ειδικής αγωγής, δεν είναι ένας χώρος που προσφέρεται για πολιτική και κομματική αντιπαράθεση.
Κλείνοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι μια κοινωνία κρίνεται από το πώς μέσω της συντεταγμένης Πολιτείας αντιμετωπίζει και συμπεριφέρεται στα πιο ευαίσθητα μέλη της. Για το Ποτάμι τόνισε, το θέμα της αναπηρίας δεν είναι ένα θέμα συμπόνοιας ή πρόνοιας, είναι ένα καθαρά θέμα ίσων δικαιωμάτων και αντιμετώπισης των διακρίσεων. Γιατί όπως συνέχισε ο σκοπός δεν είναι να κρύψεις το διαφορετικό αλλά να αλλάξεις την κοινωνία ώστε να αποδέχεται το διαφορετικό.