Freedom Pass: O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωση για το πόσα freedom pass έχουν ενεργοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Τι είπε για τους εμβολιασμούς
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωσε ότι μέσα «σε 8 μέρες έχουν ενεργοποιηθεί 210.000 freedom pass και ήδη άρχισαν να ξοδεύονται τα χρήματα από την κάρτα».
Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι «δικαιούχοι είναι 275.000 νέοι 20 – 24 ετών» και περίπου 10.000 – 15.000 αιτήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα.
Αναφερόμενος στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 15- 17 ετών, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι «δεν υπάρχει στόχος, θέλουμε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι μπορούν», σχολίασε και εξήγησε ότι, δεδομένης της δύσκολης θερινής περιόδου, «προσπαθούμε να διατηρήσουμε ικανοποιητικό επίπεδο».
Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι, οι μόνες δύο ηλιακές ομάδας που έχουν ξεπεράσει το 85% σε ποσοστό εμβολιασμών, αυτές είναι οι ομάδες 75- 79 και 65- 69 «αριθμό που τον θέλουμε σε όλους άνω των 60». Σχετικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, έχουν γίνει 400, από τις περίπου 1500 αιτήσεις που έχουν γίνει, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κινητά συνεργεία που εμβολιάζουν ήδη κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές.
«Χθες 67.000 εμβολιασμούς, ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολες αυτές οι εβδομάδες», λόγω διακοπών, σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού την ίδια μέρα ή την επομένη το αργότερο για τον εμβολιασμό του ή να αλλάξει το ραντεβού του, να το κάνει εκεί που κάνει διακοπές».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνέπεσε με τις ανακοινώσεις για το freedom pass, «υπήρξε κινητικότητα και 600.000 έκλεισαν ραντεβού».
«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή που θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας. Αυτό αποτυπώνεται και στη χθεσινή έκκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπαιδευτικούς», απάντησε σε ερώτημα για το αν θα προστεθούν κι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες στην υποχρεωτικότητα.
«Υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν αλλά δεν έχουν καταγραφεί επίσημα και δεν μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο ισχύει για έξι μήνες», κατέληξε παραδεχόμενος ότι «υπάρχει ζήτημα και προσπαθούμε να το λύσουμε».
Κορονοϊός- Παπαευαγγέλου: Τι θα γίνει με την τρίτη δόση – Ποιοί κινδυνεύουν
Κορoνοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι – Πόσο προστατεύουν τελικά τα εμβόλια
Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Πέτσας: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην εστίαση