«Το Υπουργείο αύξησε κατά 260 εκατομμύρια το ποσό των , από τα 650 που ήταν στα 910 εκατομμύρια, αύξηση της τάξης του 40% και δημιούργησε 3 εισοδηματικές κατηγορίες με δίκαιο τρόπο».

Τα παραπάνω τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. , για την δημιουργία του ΟΠΕΚΑ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.


«Γίνεται πολιτική του κράτους η αναπηρία ως κοινωνική κατάσταση. Από εδώ και ύστερα, δεν θα υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία που δεν θα κρίνεται ως προς τις επιπτώσεις της στα άτομα με αναπηρία.

«Από το Φεβρουάριο του 2018, θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Αναπηρίας, που θα δώσει τέλος στις χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες για τα άτομα με αναπηρία. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος η διαδικασία απονομής προνοιακών παροχών σε ΑμεΑ θα πραγματοποιείται μέσω του ΟΠΕΚΑ και των ΚΕ.Π.Α.»

«Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Σήμερα είναι έτοιμο το νέο οργανόγραμμα σύμφωνα με το οποίο ο παλιός θα μετονομαστεί σε ΟΠΕΚΑ και θα αναλάβει πλέον την απονομή όλων των προνοιακών παροχών, διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη, με τον ίδιο τα τρόπο που δίνουμε το και το . Έτσι θα συμπεριλάβει και τα προνοιακά επιδόματα, με στόχο να αποδίδονται κάθε μήνα σε τακτή ημερομηνία. Πρόκειται για το πέρασμα της Δημόσιας Διοίκησης στη νέα, ψηφιακή εποχή με ωφελούμενους στα στρώματα που κυρίως ήταν αποκλεισμένα από αυτήν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025