Η υλοποιεί νέο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανέργους, προσφέροντας έως 450 ευρώ και ενισχύοντας την πρόσβαση σε επαγγέλματα υψηλής ζήτησης

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 έως 55 ετών, με σκοπό την απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων στον τομέα των ξύλινων κατασκευών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συνολικό καθαρό επίδομα έως 450 ευρώ, καθώς αποζημιώνονται με 2,50 ευρώ ανά ώρα για τις 180 ώρες της εκπαίδευσης.

Η κατάρτιση υλοποιείται δια ζώσης σε σύγχρονα εργαστήρια της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς, ενώ τον σχεδιασμό του πρότεινε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Δείτε επίσης

Έτσι θα πάρετε επίδομα 450 ευρώ

Οι καταρτιζόμενοι θα εξοικειωθούν με βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις, όπως ανάγνωση σχεδίου, τεχνολογία υλικών, στατική ανάλυση κατασκευών και μηχανική κατεργασία ξύλου. Η ολοκλήρωση του προγράμματος συνοδεύεται από χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από το εκπαιδευτικό επίδομα, οι ωφελούμενοι καλύπτονται με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των ανέργων, αναπτύσσοντας καινοτόμα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Δείτε επίσης