: Τι είπε ο κ. Χατζηδάκης – Ετήσιο όφελος από 160 έως και 691 ευρώ ετησίως για τους εργαζομένους από τη διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ανέφερε πως για το 2022 και το 2023 αναμένονται ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης, τονίζοντας πως βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα αντίστοιχο για εργαζόμενους, άνεργους και νέους.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως  «η σταδιακή μείωση της ανεργίας, που είναι ψηλά αλλά πάντως πέφτει, η αναπτυξιακή προοπτική η οποία ανοίγεται για την οικονομία και τα μέτρα τα οποία παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν «κουμπώνουν» με αυτό το αφήγημα της αντιπολίτευσης. Αυτή την ώρα την εκδικείται η ίδια η πραγματικότητα και μπροστά σε αυτή την κατάσταση αντιδρά με αμήχανο τρόπο και λεει άρρητα ρήματα, λεει πράγματα τα οποία δεν στέκουν στη λογική». «Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητεί κάτι που βρίσκεται στα όρια του αυτονόητου», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, στόχος των μέτρων είναι να ενισχυθεί η προοπτική των νέων. «Ο σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και όχι τα τεχνάσματα επιχειρημάτων που δεν σκέφτονται με σωστό τρόπο», πρόσθεσε.

«Αυτή η «κακιασμένη» και ψευδομανής, θα έλεγα, αντιπολίτευση που ασκείται και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο επίδομα πρόσληψης για νέους 18 – 29 ετών, χωρίς εργασιακή εμπειρία, είπε πως η ενίσχυση ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης.

«Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά στους νέους, οι νέοι έχουν μεγαλύτερη ανεργία, έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στην αγορά. Είπε ξεκάθαρα ότι οι επιχειρηματίες έχουν μια δυσκολία να προσλάβουν νέους γιατί δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και για αυτό το λόγο για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο δίνεται αυτή η επιδότηση- και στη μια πλευρά και στην άλλη- 1.200 ευρώ για έξι μήνες , τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα προγράμματα του ή του υπουργείου προκειμένου νέοι άνθρωποι να βρούνε δουλειά. Αυτό είναι, δεν υπάρχει λόγος επομένως η αντιπολίτευση να αμφισβητεί κάτι το οποίο είναι στα όρια του αυτονόητου», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προγράμματα του , ενώ ερωτηθείς για τη ρήτρα ΜΗ απόλυσης και τη διάρκειά της, απάντησε ότι θα προσδιοριστούν από το νόμο και την υπουργική απόφαση:

«Το πρόγραμμα μπορεί να συνδυάζεται και με άλλα προγράμματα, το πρόγραμμα για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών που υπάρχει και το επεκτείνουμε, άλλα προγράμματα του τα οποία τρέχουν αυτή την ώρα για να ενισχυθεί η προοπτική της πρόσληψης νέων στη δουλειά.

Αφού αμφισβήτησαν τα πάντα και νομίζω καταρρίφθηκαν όλα είδα στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με μια ρήτρα για διατήρηση θέσεων στην επιχείρηση που κάνει αυτή την πρόσληψη όταν ρητώς το ανέφερα στην χθεσινή συνέντευξη και μάλιστα είπα ότι ο σκοπός εδώ είναι να διευκολύνουμε προσλήψεις νέων ανθρώπων και όχι να διευκολύνουμε τεχνάσματα επιχειρηματιών που δεν σκέφτονται με σωστό τρόπο.

Υπάρχουν ρήτρες είτε στα προγράμματα του υπουργείου είτε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ σε αυτά παρέπεμψα αλλά αυτή η κακιασμένη αντιπολίτευση, η χολερική αντιπολίτευση, η μονομανής αντιπολίτευση που ασκείται ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο και δεν έχει όριο», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Υπάρχουν τέτοια προγράμματα εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα στο πρώτο πρόγραμμα στο οποίο γίνεται συζήτηση για τη ρήτρα είναι αυτό. Είναι κωμικοτραγική συζήτηση αυτή», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025