Έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως το 80% του συνόλου των 1521 σχολίων ήταν κατά του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η ΟΙΕΛΕ:
Κόλαφο αποτέλεσε για την Υπουργό Παιδείας η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σε μια από τις πλέον μαζικές συμμετοχές των τελευταίων χρόνων στον ηλεκτρονικό διάλογο (τα σχόλια ξεπέρασαν τα 1500 σε μια εβδομάδα, ενώ πολλοί πολίτες κατήγγειλαν στην ΟΙΕΛΕ ότι τα σχόλιά τους δεν αναρτήθηκαν στο open.gov) το νομοσχέδιο αποδοκιμάστηκε από τη μεγάλη πλειονότητα των συμμετεχόντων. Σε έρευνα που πραγματοποίησε το INE-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ (συνημμένη) διαπιστώθηκε πως το 79,16% του συνόλου των σχολίων είναι αρνητικά για το νομοσχέδιο.
Αποδεικνύεται έτσι ότι, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών και αντιλήψεων, η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας αποδοκιμάζει την απόπειρα πλήρους υπαγωγής των ιδιωτικών σχολείων σε καθεστώς ασύδοτης αγοράς και προβληματίζεται για τις επιπτώσεις που αυτό το νομοθέτημα θα φέρει και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κυρίως, όμως, αποδεικνύεται ότι στον πραγματικό κοινωνικό διάλογο (κι όχι στη φαρσοκωμωδία-φιέστα με εργοδότες και ανύπαρκτους γονείς) που έστησε το Υπουργείο Παιδείας, η κ. Κεραμέως και οι εμπνευστές της νομοθετικής ρύθμισης έχουν υποστεί ιδεολογικό Βατερλώ.
Σημαντικότερα σημεία: 88% κατά της μετατροπής του ιδιωτικού σχολείου σε supermarket με μαύρη εργασία, 86% εναντίον της εξαναγκασμένης παραίτησης, 82% εναντίον των ελεύθερων απολύσεων
Στις πλέον δραματικές αλλαγές του σχεδίου νόμου, η αποδοκιμασία των πολιτών είναι εξαιρετικά έντονη.
Στο άρθρο 9 που προβλέπει την ντροπιαστική ρύθμιση της βλαπτικής μεταβολής ωραρίου μέσω δήθεν οικειοθελούς παραίτησης εκπαιδευτικού από τμήμα των εβδομαδιαίων ωρών του (επί της ουσίας πρόκειται για εξαναγκασμένη παραίτηση με την απειλή της ελεύθερης απόλυση είτε για την πρόσληψη «φθηνότερου» προσωπικού είτε για τη δυνατότητα απόλυσης με μικρότερη αποζημίωση), το ποσοστό των αρνητικών κρίσεων έφθασε το 85,71%.
Δείτε τα γραφήματα ΕΔΩ