Ένας μήνας έχει σχεδόν περάσει από τότε που ο υπουργός παιδείας δεσμεύτηκε στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για το σύστημα μόνιμων διορισμών κι ακόμα δεν έχει δώσει τίποτε. Οι πληροφορίες λένε ότι θα το δώσει αμέσως μετά τις εκλογές των αιρετών για να μην έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ .
Κι αυτό το θεωρούν νέο στην πολιτική .
Θεωρούν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον εκπ/κό κόσμο αναβάλλοντας για λίγες μέρες την ανακοίνωση του συστήματος.Το ίδιο κάνουν και με το ασφαλιστικό. Ο εμπαιγμός όμως γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, όσον αφορά τον αριθμό των μόνιμων διορισμών.Οι μόνοι διορισμοί που είναι εξασφαλισμένοι είναι οι 4500 συνολικά στην ειδική αγωγή. Δηλαδή 4500 για ΠΕ για ΔΕ για ΕΕΠ και ΕΒΠ.Αυτοί προβλέπονται στον προϋπολογισμό.
Οι ανακοινώσεις για 5000 προσλήψεις στη Γενική Αγωγή το 2020 και 5000 το 2021 είναι λόγια του αέρα ,αφού δεν είναι νομοθετημένοι .Ο κ.Τσακαλώτος,στη συνάντηση που είχαμε ως ΑΔΕΔΥ,ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να τους νομοθετήσει.
Αλήθεια γιατί;
Πώς θα νομοθετήσει τη μείωση του ΦΠΑ από το 2021 κατά δύο μονάδες και δεν μπορεί να προνομοθετήσει και τους μόνιμους διορισμούς;
Η απάντηση είναι απλή.
Δεν το έχει συμφωνήσει με την Τρόικα και για μια ακόμη φορά ο υπουργός παιδείας εμπαίζει τους 150.000 αναπληρωτές κι αδιόριστους εκπ/κούς . Γιατί αν το είχε συμφωνήσει θα έκανε από τώρα προκήρυξη και για τους 15.000 και θα έφτιαχνε πίνακες διοριστέων για τρία χρόνια(όπως γινόταν με το ΑΣΕΠ για δυο χρόνια) . Κι αυτό κανείς δεν θα μπορούσε να το καταργήσει.
Κι επειδή ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος ο μόνος τρόπος για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί είναι να αισθανθούν την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος,να νιώσουν ότι θα πληρώσουν πολιτικό κόστος.
Η ιστορία έδειξε ότι μαζικές προσλήψεις στην εκπαίδευση είχαμε μόνο μετά από κινητοποιήσεις.
Γαβρόγλου: Θέμα ημερών η πρόταση για 15.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών