Με την έκδοση των καταλόγων των προς χρηματοδότηση αιτήσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες.

Συνολικά, τριακόσιες δέκα (310) αιτήσεις από όλες τις Επιστημονικές Περιοχές θα λάβουν χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επιτυχία των προηγούμενων προκηρύξεων, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (), λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, είχε προχωρήσει στη δημοσίευση της τέταρτης (4ης) Προκήρυξης Υποτροφιών για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες, συνεχίζοντας έτσι τη ενίσχυση της ελεύθερης έρευνας και των νέων ερευνητών της χώρας. Κύριος στόχος της Προκήρυξης είναι η υποστήριξη Υποψήφιων Διδακτόρων στη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας.

Στα πλαίσια αυτής, το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. χρηματοδοτεί υποτροφίες, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηρίξει Υποψήφιους Διδάκτορες στην εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.) στην Ελλάδα. Η διάρκεια της χρηματοδότησης (υπό μορφή υποτροφίας) είναι από 20 έως 36 μήνες

Το μηνιαίο ύψος της υποτροφίας του/της Υποψήφιου/ας Διδάκτορα ανέρχεται στα εννιακόσια ευρώ (900,00€). Σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό της υποτροφίας είναι αφορολόγητο

Ημερομηνία έναρξης των υποβολών ορίστηκε η 01/03/2022 και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέσω της διαδικτυακής πύλης ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (https://hfri.grnet.gr/).

Βρείτε την Ανακοίνωση των Καταλόγων των προς Χρηματοδότηση Προτάσεων στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης Υποτροφιών για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες

Βρείτε την Ανακοίνωση της 4ης Προκήρυξης Υποτροφιών για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες
Σχετικά με το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας δημιουργήθηκε (Ν. 4429/2016) από τη ζωτική ανάγκη υποστήριξης των Ελλήνων και Ελληνίδων Επιστημόνων. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σκοπός του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι η προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα και ειδικότερα η αξιολόγηση και χρηματοδότηση της ελεύθερης έρευνας, δηλαδή των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των ερευνητικών υποδομών και των τεχνολογικών εφαρμογών τους, που προκύπτουν από επιστημονική περιέργεια, χωρίς θεματικούς αποκλεισμούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025