: Επίδομα τοκετού €2000 για κάθε γέννα από 1η Ιανουαρίου 2020. Υπάρχει η σκέψη να εξαιρεθούν μονάχα οι γονείς με πολύ υψηλό εισόδημα, δήλωσε η σε συνέντευξή της.

Δεν καταργούμε τα , αντίθετα τα ενισχύουμε. Την σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ διατύπωσε, μιλώντας στο OPEN TV, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι «προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του , η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογραμμισε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

Κατά συνέπεια, το των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με πιθανή εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα» εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτή η εξαίρεση δώσει την ελευθερίαστην κυβέρνηση να αυξήσει λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσει να το κάνει.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες χορήγησης του να γίνονται αυτόματα.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

«Παραλάβαμε ένα υπουργείο όπου η εποπτεία είναι εικονική»

Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση πολλών ιδρυμάτων της χώρας, η υφυπουργός τόνισε ότι δυστυχώς παρέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο η εποπτεια ήταν μόνο εικονική.

«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι για πολλά ιδρύματα ανά τη χώρα με συμβασιούχους που λήγει η σύμβασή τους δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025