ΟΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαγωνισμό – Ο αναμένετααι να φέρει σημαντικές αλλαγές μέσα στο επόμενο έτος, με στόχο τη διεκπεραίωση περίπου 15.000 μόνιμων προσλήψεων στο Δημόσιο.

Οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς τα εμπλεκόμενα μέρη – , το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – συνεργάζονται στενά για τη διαμόρφωση του πλαισίου διεξαγωγής του.

Χρόνος Διεξαγωγής

Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, το αρχικό σενάριο για την Άνοιξη του 2025 φαίνεται να απομακρύνεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο, πιθανότατα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, προγραμματίζεται διαγωνισμός για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με 100 θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Κατά συνέπεια, ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός είναι πιθανό να διεξαχθεί είτε στις αρχές του καλοκαιριού είτε μετά το καλοκαίρι.

Βασικές Αλλαγές

Παρόλο που το πλαίσιο θα βασιστεί στον πρώτο διαγωνισμό του 2023, εξετάζονται αλλαγές που στοχεύουν στη βελτίωση της διαδικασίας και στην αποφυγή προβλημάτων. Ένα παράδειγμα αστοχίας στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν η μη σωστή αναπαραγωγή σχημάτων σε θέματα του μαθηματικού συλλογισμού λόγω τεχνικών ζητημάτων στα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Ψηφιακές Εξετάσεις

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι η διεξαγωγή των εξετάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις και τα πιθανά τεχνικά προβλήματα. Η ηλεκτρονική μορφή θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τη διαφάνεια και την ακρίβεια της διαδικασίας αξιολόγησης.

Εξεταστικά Κέντρα

Σχεδιάζεται η λειτουργία μόνο δύο εξεταστικών κέντρων: ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, με πιθανή χρήση του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου. Μια άλλη προτεινόμενη αλλαγή είναι η δυνατότητα προγραμματισμού εξετάσεων με «ραντεβού», δίνοντας στους υποψηφίους τη δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία της εξέτασής τους μέσω κράτησης θέσης.

Στόχος οι Ταχύτερες Διαδικασίες

Οι αλλαγές που προτείνονται αποσκοπούν κυρίως στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο, καθώς στον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρξαν παράπονα για χρονοβόρες διαδικασίες και προβλήματα οργάνωσης.

Αυτές οι εξελίξεις αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τη συνολική εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού , προσφέροντας καλύτερη υποστήριξη στους υποψηφίους και επιταχύνοντας την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025