Tι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης – Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός είπε πως «Θα είναι όπως έχω ξαναπεί ένα επίδομα βασικά με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρσι, και με τον ίδιο περίπου προϋπολογισμό. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές».
Υπουργείο Παιδείας – Προσλήψεις αναπληρωτών : Πότε αναμένεται η β’ φάση – Πώς θα γίνουν οι ΝΕΟΙ διορισμοί εκπαιδευτικών
Όσο για την επιδότηση στην αντλία τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων.Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
«Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιριών, εγώ είμαι υπεύθυνος για την τήρηση του προϋπολογισμού για να μην ζήσουμε εκ νέου μία κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά», κατέληξε για το σχετικό ζήτημα.
Σημειώνεται ότι τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, οδεύουν σε νέα υψηλά επίπεδα, με τον χειμώνα να πλησιάζει.
Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.