Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης και τα πρόσωπα που τη συνθέτουν έδωσαν ένα σαφές στίγμα για το έργο που πρόκειται να υλοποιήσει το οποίο έχει ένα πολύ καθαρό ιδεολογικό πρόσημο” τόνισε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου απαρίθμησε τις ενέργειες που δείχνουν το παραπάνω ως εξής:
“Πρώτη κίνηση: τοποθέτησε στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου τον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, έναν φορέα που έχει αντιταχθεί πάγια σε κάθε μέτρο που ενισχύει τη θέση των εργαζομένων. Δεν είναι αυτή μια κίνηση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο;
Δεύτερη κίνηση: στις υπουργικές θέσεις επανέρχονται πρόσωπα όπως ο κ. Βρούτσης, η κ. Στρατινάκη που ήταν στην κυβέρνηση εκείνη που εκτίναξαν την ανεργία στο 28%, την ανεργία των νέων στο 60%, μείωσαν τον κατώτατο μισθό, κατήργησαν τον υποκατώτατο μισθό.
Τρίτη κίνηση: Στις πρώτες κινήσεις ήταν και η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ από Ειδική Γραμματεία σε μια απλή Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας. Δεν είναι αυτή μια κίνηση με σαφές πρόσημο;
Τέταρτη κίνηση: η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδίδεται σε μια διασπορά ψευδών ειδήσεων οι οποίες τυχαία στοχεύουν στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ο νέος υπουργός Εργασίας ισχυρίζεται ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τις 400.000. Τα ίδια τα Ταμεία τον διαψεύδουν. Τα στοιχεία που δίνουν στο τέλος Ιουνίου λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις είναι 100.000. Δεύτερη ψευδής είδηση είναι και για τις συντάξεις χηρείας που ο κ. Βρούτσης παρουσιάζει ως δικό του έργο την αύξησή τους, ενώ είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη ψευδής είδηση είναι ότι ο κ. Βρούτσης λέει πως οι συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν είναι περίπου 150.000. Καταθέτω τα στοιχεία του ΕΦΚΑ που λένε ότι αυτές είναι 57.000.
Το πέμπτο και πιο ανησυχητικό είναι το ερώτημα πού στοχεύει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ποιο είναι το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό”.
Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε και για τις φοροελαφρύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός λέγοντας τα εξής:
“Είπε ότι θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πλεόνασμα 3,5%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει 1,8 δισ. ευρώ για να προχωρήσει και στις φοροελαφρύνσεις. Από πού ακριβώς θα τα βρει αυτά; Θα εξορθολογίσει τα κοινωνικά επιδόματα; Τι θα κάνει με αυτά; Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα κοινωνικής ανασφάλειας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετηθεί καθαρά. Από την πλευρά μας, θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη και ενέργεια η οποία θα υποβιβάζει το εισόδημα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων”.