Κυκλοφόρησαν 1,5 εκατομμύριο νέα αναμνηστικά ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ με δύο διαφορετικές παραστάσεις.
Τα κέρματα αυτά κόπτονται-τυπώνονται εφάπαξ σε ποσότητα 750.000 τεμαχίων ανά θέμα, με την παράσταση της εθνικής όψης διαφορετική από τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής. Η παράσταση επί της κοινής όψης και της στεφάνης και των δύο ως άνω κερμάτων είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2018.
Πρόκειται για δύο διαφορετικά κέρματα που “τυπώθηκαν” από το νομισματοκοπείο εφάπαξ σε ποσότητα 750.000 τεμαχίων ανά θέμα. Σε αυτά τα κέρματα η παράσταση της εθνικής όψης διαφέρει από τα συνήθως κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής
Η παράσταση επί της κοινής όψης και της στεφάνης και των δύο ως άνω κερμάτων παραμένει αμετάβλητη, όπως ακριβώς και στα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2018.
Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας ονομαστικής αξίας 2 Ευρώ με θέμα “Κωστής Παλαμάς – 75 χρόνια μνήμης”.
Περιμετρικά στο δακτύλιο του κέρματος τίθενται τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα) απεικονίζεται το πορτραίτο του Κωστή Παλαμά. Εντός του πυρήνα, αριστερά, αναγράφονται οι λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και το όνομα «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ». Επίσης, αποτυπώνονται το ανθέμιο (σήμα του Ι.Ε.Τ.Α.) και το έτος κοπής. Δεξιά του πορτραίτου διακρίνεται το μονόγραμμα του καλλιτέχνη (Γιώργος Σταματόπουλος).
Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας ονομαστικής αξίας 2 Ευρώ με θέμα “70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα”.
Περιμετρικά στο δακτύλιο του κέρματος τίθενται τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα), απεικονίζεται στο κέντρο ένα ρόδο, «λαλούν σύμβολον» της Ρόδου, εμπνευσμένο από αρχαίο νόμισμα της πόλης, από τα χαρακτηριστικότερα των Δωδεκανήσων. Η παράσταση περιβάλλεται από σχηματοποιημένο κυματισμό. Εντός του πυρήνα, περιμετρικά του θέματος, αναγράφονται οι λέξεις «1948-2018 Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», καθώς και το ανθέμιο (σήμα του Ι.Ε.Τ.Α.) και το μονόγραμμα του καλλιτέχνη (Γιώργος Σταματόπουλος).