Κυκλοφόρησε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων, μέχρι 11 Απριλίου, σε 66 κλάδους της οικονομίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος .

«Προχωράμε με Σχέδιο και Πειθαρχία!» έγραψε στο twitter ο υπουργός δημοσιεύοντας τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 28 Μαρτίου άρ. Φύλλου 1081) με την οποία προβλέπεται ότι παρατείνεται έως τις ‪11 Απριλίου‬ η απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 66 κλάδους της οικονομίας για τον περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού. Από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης συσκευών.

Καραντίνα

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ και πρόσθεσε ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα. Κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων

Ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων, άρα και των γιατρών για τους επόμενους μήνες.

Εξήγησε ότι θα πληρωθούν τα δάνεια αυτά από το υπουργείο Ανάπτυξης και υπολογίζεται ότι το κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ.

Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους κλάδους «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».

Τέλος, ο υπουργός, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει τους επιστήμονες στους δικαιούχους των 800 ευρώ. Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα 600 ευρώ της τηλεκατάρτησης τις απέδωσε στο ότι ενδεχομένως δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να εξηγήσει ότι θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και πως δεν ήταν υποτιμητικό για τους επιστήμονες, αλλά επιλέχθηκε για να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025