Ανατροπές και εκπλήξεις κρύβει κάθε μήνας που περνάει με το . Και αυτό γιατί οι τιμές αυξομειώνονται, με την πλειοψηφία των καταναλωτών να έχει κυμαινόμενα με τις τιμές να επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Και τώρα, που η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά, στον ορίζοντα υπάρχει αβεβαιότητα για το πόσο θα κοστίσουν αυτές οι εξελίξεις στα ελληνικά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες.

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά νέα γύρω από αυτό. Οι καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι με εταιρείες που μείωσαν την τιμή τους τον Οκτώβριο θα δουν περίπου την ίδια χρέωση που είδαν και τον Σεπτέμβριο.

Για παράδειγμα, μείωση της τάξεως του 6,1% στο πράσινο οικιακό για τον Οκτώβριο ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 14,96 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 15,94 σεντς που ήταν η τιμή του Σεπτεμβρίου. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 16,082 σεντς (από 17,14).

Η Protergia και ο Ήρων έχουν ανακοινώσει ότι θα διατηρήσουν σταθερά τα τιμολόγια του Οκτωβρίου στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

Οι ανακοινώσεις του συνόλου των προμηθευτών αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Από την άλλη πλευρά, όμως, αποσύρεται η κρατική επιδότηση σταματάει. Παρότι χαμηλή, αποτελούσε μια «δικλείδα» ασφαλείας ότι το κράτος θα έρθει να καλύψει τις όποιες ανατροπές με τους λογαριασμούς ρεύματος.