Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για ξαφνικές – Το «καλοκαιράκι» ξανά έρχεται αλλά θα κρατήσει πολύ λίγο μιας και στην Ελλάδα θα έρθει ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, σύμφωνα με την πρόγνωση του από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για σήμερα Τετάρτη 25/9 σε όλη τη χώρα σχεδόν θα υπάρχει μια «περιορισμένη» αστάθεια, ενώ κυρίως στα βοδρειοδυτικά θα σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς.

Στην Αττική σήμερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί με τοπικές συννεφιές, στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς.

«Μπροστά μας ανοίγεται ένα καλοκαιρινό διάστημα», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν με καλοκαιρινό καιρό, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής, θα αλλάξει το σκηνικό, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα κατέβει από τα Βαλκάνια, φέρνοντας μπουρίνια και απότομες βροχές, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, επίσης ισχυροί άνεμοι θα συνοδεύσουν τις καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για δύο κινδύνους: την αυξημένη πιθανότητα πυρκαγιών στις ανατολικές και νότιες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και τις ξαφνικές κακοκαιρίες με τα μπουρίνια και τις καταιγίδες.

Τονίζεται ότι έως το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, ιδανικός για παραλία, αλλά αργότερα θα αλλάξει… ραγδαία.