– Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγες ώρες η «Atena», καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, με την Πέμπτη να είναι μία μεταβατική ημέρα με αστάθεια προς τα δυτικά.

Η Atena, μπορεί να μην προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα, όμως ήταν το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινό σύστημα, με αρκετό νερό.

Στην Κέρκυρα έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα, όπως και στο ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χίου.

Το σκηνικό του καιρού θα ξεκινήσει να αλλάζει από το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, την Πέμπτη, αναμένεται να σημειωθεί αστάθεια, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας, καθώς κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια, και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π».

Όπως, τονίζει γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

Παρόμοια και η πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος τονίζει πως στα δυτικά από την Παρασκευή θα έχουμε κάποιες βροχές.

Η θερμοκρασία πάντως θα διατηρηθεί στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέχρι τη Δευτέρα δεν περιμένουμε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον καιρό.