με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία μετά από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Ωστόσο, οι αργίες δεν είναι λίγες φέτος, ενώ η πρώτη θα έχει και τριήμερο.

Μια ματιά, λοιπόν, στο σχολικό ημερολόγιο, αρκεί για να δει κανείς πως σε ενάμιση μήνα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν ξανά ευκαιρία για λίγες μέρες χαλάρωσης, αφού η .

Όλες οι σχολικές αργίες του 2024-25

Αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου, ακολουθεί ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φέτος πέφτει Κυριακή 17 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία θα κάνουν την καθιερωμένη γιορτή την Παρασκευή που προηγείται, δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά, είναι οι διακοπές Χριστουγέννων που διαρκούν δύο εβδομάδες και παραδοσιακά κλείνουν τα . Η τελευταία ημέρα είναι στις 23 Δεκεμβρίου και η επιστροφή στα θρανία θα είναι στις 8 Ιανουαρίου.

Η Καθαρά Δευτέρα 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου, άρα υπάρχει ένα ακόμα τριήμερο.

Όμως, η 25η Μαρτίου 2025 πέφτει Τρίτη, έτσι, εκεί «σπάει» η εβδομάδα. Για τα σχολεία όμως τη Δευτέρα θα έχει γιορτή, άρα, και εκεί δημιουργείται ένα τετραήμερο.

Οι διακοπές Πάσχα 2025 διαρκούν επίσης δύο εβδομάδες. Φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου.

Η Πρωτομαγιά 2025 πέφτει Πέμπτη ενώ η τελευταία αργία της σχολικής χρονιάς είναι τους Αγίου Πνεύματος 2025 που θα είναι στις 9 Ιουνίου.