– Ξεκίνησε η επέλεαση της Atena η οποία επηρεάζει ήδη της δυτικής Ελλάδας και η οποία σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τις αμέσως επόμενες ώρες, το κύμα κακοκαιρίας -γύρω στα μεσάνυχτα- θα απασχολήσει το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά αλλά και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Μέσα στη νύχτα στα παραπάνω μέρη θα «χτυπήσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι.

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ήχησε το 112

Το 112 ήχησε ήδη σε περιοχές της δυτικής αλλά και της βορειδυτικής Ελλάδας όπου αναμένεται τα φαινόμενα να είνια εντονότερα. Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους για επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως και το μεσημέρι της Τρίτης (10/9).

Επείγουσα ειδοποίηση ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των Λαρισαίων σήμερα στις 8 μ.μ. για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται από αύριο Τρίτη.

Μαρουσάκης: «Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία – Καταιγίδες με 2.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις»

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πρώτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που ξεκινάει από την περιοχή της Ιταλίας και ήδη ανοιχτά της Σικελίας σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από περίπου 2.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις. Σιγά σιγά αυτές οι καταιγίδες θα κινηθούν προς τα ανατολικά και θα απασχοληθεί το Ιόνιο και η δυτική ηπειρωτική χώρα.

Τις αμέσως επόμενες ώρες, το κύμα κακοκαιρίας -γύρω στα μεσάνυχτα- θα απασχολήσει το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά αλλά και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο. Μέσα στη νύχτα στα παραπάνω μέρη θα «χτυπήσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι.

Την Τρίτη, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται μια «ανάσα» από τα έντονα φαινόμενα, ωστόσο, θα ακολουθήσει νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.