Σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, η θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης των νέων της προϊόντων, στην έδρα της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, αναμένεται να παρουσιαστούν η νέα σειρά Apple 16, το νέο Apple Watch 10, πρόσθετες συσκευές καθώς και λογισμικό.

Η εκδήλωση «Glowtime» – πιθανότατα μια αναφορά στη βελτιωμένη ψηφιακή βοηθό Siri με βάση την – θα αφορά κυρίως τα νέα iPhone και τα νέα «έξυπνα» ρολόγια με μεγαλύτερη οθόνη και πιθανότατα βελτιωμένες εκδόσεις των ασύρματων ακουστικών AirPods.

Το iPhone 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 18.0, το οποίο διαθέτει νέους τρόπους προσαρμογής της αρχικής οθόνης, και θα ενημερωθεί τον Οκτώβριο στην έκδοση 18.1 που θα διαθέτει μια πληθώρα χαρακτηριστικών της σουίτας Apple Intelligence AI.

Το συγκεκριμένο λανσάρισμα θεωρείται κρίσιμο για την Apple, η οποία υποφέρει από υποτονικές πωλήσεις σε smartphone και φορητές συσκευές τα τελευταία τρίμηνα.

Η κυκλοφορία του νέου iPhone 16 στις 20 Σεπτεμβρίου θα σήμαινε ότι ορισμένα από τα έσοδα της συσκευής θα καταγραφούν την τρέχουσα περίοδο – το δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο της Apple – όπου η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ένα μεγαλύτερο κομμάτι πωλήσεων θα έρθει το επόμενο τρίμηνο, το οποίο συμπίπτει με την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς (και Ευχαριστιών στις ΗΠΑ). Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 7% στα 128,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την περίοδο.