– Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τις τις σχολείων και τα επεισόδια με την αστυνομία έξω από το Υπουργείο στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τα εξής:

Δεν χρειάζεται καμία υπερβολή και κανένας υπερβολικός ακτιβισμός, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή. Υπήρξε μια επιχειρησιακή αντιμετώπιση της Αστυνομίας όταν διαπίστωσε ότι υπήρξε μια είσοδος στο Υπουργείου που δεν θα έπρεπε να έχει γίνει.

Υπάρχει μια πολιτική που έχει αποφασιστεί, υπάρχει μια γραμμή η οποία είναι πάνω στο εθνικό και εκπαιδευτικό συμφέρον. Εχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και με τον μαθητικό πληθυσμό που έχουμε το κλάσμα καταλήγει να έχει το 8,2 μαθητές ανά εκπαιδευτικό.

Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 12,1 και η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερο μέσο όρο. Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κάνει μια καλύτερη κατανομή, έχουμε 62.000 Τμήματα και εδώ μιλάμε για συγχωνεύσεις οι οποίες γίνονται κάτω από το 2% των Τμημάτων σε περιπτώσεις που είναι απολύτως προφανείς (Εδώ έδωσε παραδείγματα ο κος Πιερρακάκης).

Ο μέσος όρος μαθητών σε μια τάξη στο Νηπιαγωγείο είναι 16 από 17 πέρσι, στο Δημοτικό είναι επίσης 16, στο Γυμνάσιο είναι 21 και στο Λύκειο είναι 19 από 21 πέρσι. Το κάνουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Αν το άγχος είναι οικονομικό δεν θα κάναμε τόσους διορισμούς. Γίνεται για λόγους οργάνωσης η συγχώνευση. Κάθε χώρα οργανώνει τέτοια θέματα.