Μεταλλική πόρτα υποχώρησε σε προαύλιο σχολείου στη Λαμία και όπως φαίνεται, ήταν καθαρά θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (2/09), λίγο πριν τις 22:00, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, την ώρα που ένα παιδί είχε σκαρφαλώσει στα κάγκελα παραπλεύρως της κεντρικής εισόδου. Τότε το κάγκελο λύγισε και λίγο έλειψε να πέσει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα εκείνη στο προαύλιο υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά, που έπαιζαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ στο σχολείο βρισκόταν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Κοντογιάννης όσο και άνθρωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την πλευρική είσοδο του σχολείου να είναι ορθάνοιχτη!

Βγαίνοντας έξω ο Διευθυντής με τους γονείς διαπίστωσαν τη φθορά στα κάγκελα. Πρόκειται για παλαιά βοηθητική πόρτα που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είχε ξεκολλήσει από τους μεντεσέδες και πίσω της έχουν στηθεί παρτέρια.

Όπως ανέφερε στο LamiaReport ο Διευθυντής του Σχολείου, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο για συντηρήσεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς: «Η φθορά δεν έγινε το συγκεκριμένο βράδυ, ούτε από το βάρος του παιδιού που σκαρφάλωσε σε αυτή, καθώς επρόκειτο για συντηρημένη πόρτα που δε χρησιμοποιείται και δε δέχεται πίεση λόγω του σημείου που βρίσκεται. Φαίνεται όμως ότι ‘’ταλαιπωρήθηκε’’ από κάποιον ή κάποιους που έκαναν επίδειξη δύναμης, οι οποίοι τελικά δεν είχαν κατορθώσει να την ξεκολλήσουν τελείως και στην πρώτη αφορμή υποχώρησαν οι δύο από τους τρεις μεντεσέδες».

Ο κ. Κοντογιάννης πρόσθεσε ότι: «τις ώρες που βρίσκομαι στο σχολείο αφήνω ανοιχτή την πόρτα για να διευκολύνω τα παιδιά που έρχονται και παίζουν στο προαύλιο. Δυστυχώς οι καταστροφές γίνονται πολύ αργά το βράδυ, με τη γειτονιά πολλές φορές να αναγκάζεται ακόμη και να καλεί την αστυνομία, εξαιτίας της φασαρίας που δημιουργείται».