Με τους μαθητές να ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στις τάξεις στις 11 Σεπτεμβρίου, το πρόβλημα της μείωσης των εγγραφών σε πολλά της χώρας παραμένει επίκαιρο.

Φέτος, 152 συνολικά στην Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία δεν θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τα τελευταία ΦΕΚ.

Πολλά από τα σχολεία είναι κλειστά για αρκετά χρόνια. Ο κύριος λόγος που τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε αναστολή είναι επειδή δεν υπάρχουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, στα περισσότερα σχολεία οι αιτιολογίες είναι:

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ
ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Υπάρχει και ένα σχολείο που είναι κλειστό λόγω ακαταλληλότητας κτηρίου, πρόκειται για το 23ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, το οποίο είναι σε αναστολή εδώ και 10 χρόνια.

Δείτε τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναστέλλεται η λειτουργία 34 σχολείων, εκ των οποίων 21 Νηπιαγωγεία και 13 Δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων δύο ειδικών σχολείων, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Δημήτρη Οικονομόπουλου.

Δείτε τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Κεντρική Μακεδονία:

Αντίστοιχα, στην Κεντρική Μακεδονία, 118 σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, με την αναστολή λειτουργίας να αφορά 36 Δημοτικά και 82 Νηπιαγωγεία, είτε λόγω έλλειψης μαθητών είτε λόγω έλλειψης κτηριακών υποδομών, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση.