Κραυγή αγωνίας από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ για τους . Όπως φαίνεται , προκύπτει πρόβλημα λόγω . Η ανακοίνωση:

ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 

Με διορισμούς που είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεδομένου ότι οι περίπου 10.000 φετινοί μόνιμοι αποτελούν το 1/5 των περσινού αριθμού αναπληρωτών, χωρίς να συνυπολογιστούν τα κενά που δεν καλύφτηκαν μέχρι το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, και χωρίς να συνυπολογιστεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, μόνο ως επικοινωνιακή διαχείριση μπορεί να εκλάβει κανείς τις ενέργειες του ΥΠΑΙΘΑ.  

 

Το υπουργείο παιδείας, αφού τροποποίησε τους πίνακες αναπληρωτών και μονίμων λόγω λαθών με συναδέλφους που προέρχονται από τα ιδιωτικά σχολεία, προσπαθεί να παρουσιάσει την πλαστή εικόνα ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους στην αρχή του Σεπτέμβρη κάνοντας «λάθη» μεγατόνων.

 

Φέτος για πρώτη φορά άρχισε η διαδικασία των μόνιμων διορισμών και πριν αυτή ολοκληρωθεί, άρχισε και η διαδικασία της !… Και τι θα γίνει με όσους κι όσες, που είναι πολλοί, είναι και στους πίνακες των μονίμων και των αναπληρωτών;

 

Πιο συγκεκριμένα, αφού έγιναν οι διορισμοί στην ειδική αγωγή, και προτού γίνουν οι διορισμοί στην γενική αγωγή, το υπουργείο όρισε από 9 μέχρι 14 Αυγούστου να γίνουν δηλώσεις για αναπληρωτές ειδικής, με πρόθεση να ανακοινώσει την πρόσληψή τους στις 16 Αυγούστου. Αν όμως, συνάδελφοι, που είναι ταυτόχρονα και στους δύο πίνακες, προσληφθούν ως αναπληρωτές ειδικής και μετά διοριστούν μόνιμοι  στην γενική, οι θέσεις τους στην ειδική θα μείνουν άδειες. Αφού η πρώτη πρόσληψη θα είναι πλασματική, θα χρειαστούν νέες προσλήψεις  αναπληρωτών ειδικής αγωγής, οπότε ή θα υπάρξει καθυστέρηση στην πρόσληψη των αναπληρωτών ειδικής ή δεν θα καλυφθούν, και θα εμφανίζεται ως πλασματική κάλυψη των κενών.

 

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ το θέσαμε ήδη από τις 9/8 στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητώντας να επικοινωνήσει αμέσως ο πρόεδρος με τον αρμόδιο ΓΓ Κατσαρό. Τονίσαμε ότι πρέπει στο υπουργείο να καταλάβουν το πρόβλημα, και να το πάρουν πίσω ή να μην αποκλειστεί κανείς από τους 2 πίνακες ή να παγώσουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών μέχρι να γίνουν και οι διορισμοί και της γενικής εκπαίδευσης. Πέρασαν μέρες και κανείς δεν δίνει διευκρινίσεις, κι η αγωνία των αναπληρωτών έχει πολλαπλασιαστεί. Υπάρχει η μόνιμη αγωνία κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και μέχρι να τοποθετηθούν σε σχολείο και σπίτι, τώρα προκύπτουν κι αυτά τα θέματα…

 

Όπως είναι τώρα η κατάσταση, είναι ανάγκη :

  • να ολοκληρωθούν οι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μέχρι τις 25 Αυγούστου, και μετά να προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης των αναπληρωτώνμέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

 

  • Οι αναπληρωτές να κάνουν τις αιτήσεις τους στο σύνολο των κενώνπου θα διαμορφωθούν μετά τους διορισμούςκαι την τοποθέτηση των μονίμων που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή είναι αποσπασμένοι.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί να γίνει επικαιροποίηση των αιτήσεών τους, θα πρέπει να δίνονται όλα τα κενά και να μην αποκρύπτονται, ώστε να διοχετεύονται σε σχολεία με βάση τις επιλογές των ΔΔΕ.