Ο ΠΑΣΑΔ εξέδωσε ενημέρωση περί μόνιμων και

Η ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ:

Το αναμένεται να τρέξει σήμερα και μέχρι το απόγευμα να έχουμε τις ανακοινώσεις των διορισθέντων.

Αναφορικά με την, εκτιμούμε ότι θα έρθει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, ώστε να προχωρήσουμε στις δηλώσεις περιοχών και να εκδοθούν τα αποτελέσματα (πιθανώς) την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είχαμε ενημερώσει, το αρχικό πλάνο ήταν να τρέξουν παράλληλα οι δηλώσεις περιοχών για διορισμούς και αναπληρωτές. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, πέραν του επικοινωνιακού χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα δημιουργούσε αρκετά ζητήματα, τα οποία αναδείξαμε στις συζητήσεις μας με το Υπουργείο, ύστερα και από πολλά μηνύματα που λάβαμε από συναδέλφους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πολλά ζευγάρια εκπαιδευτικών θα έκαναν δήλωση περιοχών “στην τύχη”, αφού το ένα μέλος της οικογένειας θα διοριζόταν και το άλλο θα παρέμενε αναπληρωτής/ αναπληρώτρια.

Η σημαντικότερη, ωστόσο, ένστασή μας, αφορούσε τη συμπερίληψη της ειδικής αγωγής στο σύνολό της στην πρώτη φάση, καθώς είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι εγκρίσεις για την παράλληλη στήριξη γίνονται περί τα τέλη Αυγούστου. Όπως φαίνεται, λοιπόν, η παράλληλη στήριξη τελικώς θα περιλαμβάνεται κανονικά στην Α’ φάση.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.